Search
18:10h. Monday, 16 July 2018

INDENRIGS

Hvad sker der for dig!?

En opsang til den danske nation – drop hadet og grupperingen, og lad os være ét kollektivt land!

Som ung dansker er man klar om, at der bor andre unge rundt om i Danmark - på Sjælland, Fyn, i Jylland og på øerne. Men hvad ved vi egentlig om hinanden - og hvordan behandler vi hinanden?

Da jeg var yngre, var jeg uvidende om andre grupper, minoriteter og slægter. Jeg levede i min egen boble, hvor intet fremmed kunne røre mig. Det holdt ikke. Jeg og mine veninder blev overfaldt af en flok dovne unge fra Vestegnen. Hvorfor mig? Hvad havde vi gjort hinanden?

Jeg tror ikke, at de var klar på at være en del af et forenet, samlet samfund. En åndssvag mentalitet - selvfølgelig skal vi være samlet som en helhed i Danmark. Selvom man siger, at Danmark er et individualistisk samfund, burde vi til en vis grad være mere kollektivistisk. Individualismen kan nemt føre til små, isolerede grupper, hvor kløfter mellem unge forstørres. Derimod gør et kollektivt fællesskab os til et mere socialt samfund. De angreb mig med knive, skarpe nok til at efterlade dybe sår med ingen anden grund end at provokere andre danske borgere. Ville det være sket i et kollektivt samfund?

Jeg møder mange forskellige mennesker i mit område. Jeg møder school-drop-outs, fornuftige intelligente individer, piger med tørklæde og piger med kors om halsen. Selvom vi er forskellige som individ, burde vi være bedre til at være ét kollektivt samfund. Vi burde undgå et had og en uvidenhed blandt os unge. For en ting er sikkert - unge i Danmark er forskellige, men vi som samfund er ens.