Search
18:12h. Monday, 16 July 2018

INDENRIGS

Giv os noget ansvar!

De voksne bombarderer den unge generation med kritik og fordomme – selvom vi modbeviser deres beskyldninger. Hvornår stoler de på os?

“Unge er dumme og uengagerede.” De fleste voksne mennesker ser ned på os og påstår, at den politiske fremtid er ikkeeksisterende.

Jeg mener bestemt, at de tager fejl. Der burde ikke være denne mistillid og disse fordomme. Vi viser det ikke altid, men vi påtager os forventningerne og opgaverne. Selvom politik ikke er lige interessant, følger jeg da stadig med, fordi det er relevant for mit samfund. Vi bliver konstant bombarderet med en kritik, der ikke holder stik. Vi er slet ikke så uansvarlige, som vi bliver mærket som. Danske unge er faktisk den gruppe af unge, der er mest politisk aktiv, når man sammenligner med de andre OECD lande. Antallet af unge, der aldrig deltager i politik i de andre OECD lande er på omkring 26%, mens at den kun ligger på 7% her i Danmark, hvilket viser vores engagement i Danmark.

Selvom statistikkerne er på vores side, bekymrer de ældre sig stadig om mængden af ansvar, som de lægger på os. Der er ingen grund til bekymring - vi er blevet mere ansvarlige på så mange punkter. Så stop bekymringen, og giv os noget frihed og ansvar. Tak!