Search
18:06h. Monday, 16 July 2018

JULEN

Filmen du bare skal se til jul!

Filmen der erstatter vinterdepressionen med julestemning

LA_DuryLane_960x650
LA_DuryLane_960x650

En af de mange ting der kan bidrage til at komme i julestemning, er blandt andet at se en god julefilm. Love Actually er en af de mest populære romantiske komedier, og at dens handling foregår i juletiden gør den også til en af de mest sete julefilm.  

I filmen følger vi relationerne mellem ni forskellige par, som på en eller anden måde alle sammen kan kædes sammen. Alle hovedpersonerne har en problematik der omhandler kærlighed i forskellige omfang. Problematikkerne er alt fra utroskab og jalousi til hemmelig forelskelse, den første kærlighed og venskab.

Hele handlingens affinitet er det der gør filmen interessant. Kærligheden er i centrum hvilket gør Love Actually til en perfekt julefilm. De mange forskellige parallelle historier, der alle har forskellige kvaler, fanger seeren. Det fungerer sådan, at filmens handling springer mellem de forskellige fortællinger, så man får noget refleksion.

Noget af det der også er med til at gøre filmen så speciel, er det geniale valg af karakterer og tvist af skæv humor. Karakterernes indbyrdes relationer til hinanden og den måde hele spindelvævet af karakterer er spundet sammen, tilfører lige dét ekstra touch, hvilket gør at seeren forstår sammenhængen. Humoren er også i top og man kan få et godt grin ind imellem af nogle af de mange personer.   

Det helt essentielle i filmen er dens portrætter af de mange forskellige former for kærlighed. Kærlighed er mange ting og filmen har fanget alle følelser som kommer heraf, om enten det er sorg, lykke, jalousi eller den kærlighed du tager for givet. Valget af karakterer, der alle er fra forskellige samfundsklasser og aldre, gør den interessant for en bred målgruppe. Alle kan identificere sig med en, da alle typer er repræsenteret.        

Filmen viser juletiden på forskellige måder gennem handlingsforløbet, hvilket medfører refleksioner over personlige værdier hos seeren, og man fristes til at huske at fejre de relationer vi har til hinanden. Dette er også en af filmens søde budskaber, og er med til at skabe en hyggelig julestemning.

Så hvis du har lyst til at komme i god julestemning, så kan Love Actually helt klart anbefales. Vi på juleredaktionen giver den 5 ud af 6 nissehuer, fordi den bare er den helt perfekte julefilm.