Search
17:51h. Monday, 16 July 2018

LIVSSTIL

Har kropsidealerne taget overhånd?

Kropsidealer er en af de helt store diskusioner i 2017. Her er to modellers svar.

”Alle modeller skal jo være tynde,” – nej, det skal de da ikke. Plus-size modellerne Tabria Majors og Ashley Graham har på de sociale medier lavet en stille, men flabet protest mod de kropsidealer den verdensberømte lingeriekæde Victoria's Secret er med til at sætte.

En omfattende betegnelse for modeller er magre kvinder uden så meget som et gram fedt på kroppen samt synlige ribben. Man kan godt nok blive træt af at se at kropsidealet er at skulle være så tynd som muligt.

De hænger på store plakater overalt vi kigger, hvilket fører til at omverdenen ser det, som det eneste rigtige. Kvinder med lidt på sidebenene kan ikke være modeller eller leve op til kropsidealerne, som er blevet sat.

Tabria Majors har lavet en billedserie på Instagram, der består af tre populære reklamebilleder af Victoria Secret modeller. Hun har redigeret sig selv ind ved siden af Victoria Secret-modellen med det samme outfit. Dette har hun gjort for at vise at plus-size kvinder kan bære og sælge det samme tøj ligeså godt som enhver anden tynd model. Jeg synes, det er modigt gjort, og modellerne, der skal sælge tøjet og vise det frem til verdenen skal afspejle den rigtige kvindekrop. Kvinder, som har lidt mere på hofterne, strækmærker og en ikke-symmetrisk kropsform. Ashley Graham har photoshoppet sig selv fra en af hendes catwalks, så hun har vinger på, hvilket er kendetegnet for Victoria Secrets angels. Jeg synes, det er en sjov måde at gøre grin med det slanke kropsideal, og samtidigt forholde sig seriøst og uden at nævne kædens navn.

Jeg siger ikke, at Victoria Secret pigerne skal tage på i vægt eller se anderledes ud, men at Victoria’s Secret burde have flere forskellige kvindekroppe med og ikke kun de kendte magre kvinder. Det viser noget, som jeg mener er forkert, især da de unge piger, der stræber for at se rigtig ud, ender med noget tosset som at sulte sig selv. Jeg glorificerer ikke overvægtighed, og det er ikke det, som jeg ønsker, at der bliver gjort, men der skal være lidt diversitet blandt modeverdenens idealer. 

For mit eget vedkommende, påvirker det mig at se reklamer overalt, og jeg får en følelse af, at jeg ikke ser rigtig ud, og det er sådan jeg burde at se ud.

Nogle tøjmærker laver heller ikke størrelser over Large. Det gør følelsen endnu stærkere, og så er man pludselig ikke god nok til at gå i noget bestemt tøj.

Der burde være flere forskellige kvinder i modeverdenen. Ingen bør forledes til at tro, at de kun er gode nok, når deres ribben titter frem.