Search
18:03h. Monday, 16 July 2018

LIVSSTIL

Kebabben er en af de tungere drenge

Den er godt proppet med salat og kød, så det er måske slet ikke så galt endda, tænker du. Men der tager du fejl.

Mange af os kender det. Det er fredag aften, og du er på vej hjem fra byen. Alle er trætte og lækkersultne, og det er så nemt og ligetil at hente en kebab med på vejen hjem. Men inden du giver efter for fristelsen og sætter tænderne i din kebab, skal du huske på, at det ikke er en kalorielet omgang, selvom der er salat i den.

Som måltid bidrager det med kød, fuldkorns pitabrød og grønsager i form af salat, og man kan sagtens falde i fælden ved at komme til at tro, at det ikke er så værst at spise. Men ligesom med så meget andet fastfood, så indeholder den den en massevis af skjulte kalorier, og dette er der blevet lavet flere undersøgelser på.

En undersøgelse viste blandt andet, at en hel durumrulle med kebabkød, dressing og salat gennemsnitlig indeholder 1.076 kalorier og så meget fedt, at det svarer til at kunne fylde et helt vinglas med olie - som er det dobbelte af det dagligt anbefalede fedtindtag. Som regel er durumrullerne hvide og fiberløse, kødet sjældent af god kvalitet og dressingen ofte fed. Desuden er icebergsalat, agurk og tomat ikke de mest næringsrige grønsager, der findes. Det er med andre ord en rigtig kaloriebombe og viste sig i undersøgelsen for at være en af de fedeste fastfood typer overhovedet.

Når det så er sagt, ligesom med alt andet, så kommer altsammen an på portionsstørrelsen. En kebab har tendens til at være meget stor, og den spises som regel ovenpå en hel normal dags indtag af mad og ofte efter indtag af alkohol. Det er som regel mad, vi ikke har brug for - hvilket går lige i sidebenene.

Jeg anbefaler, at holde igen med kebabben. MEN Hvis man ellers virkelig spiser sundt og varieret, kan der være plads til at spise en enkelt kebab i ny og næ. Men det er et spørgsmål om prioritering, fra- og tilvalg - og der er ikke også plads til, at man dagligt også drikker en sodavand eller lignende syndere.

Alt med måde.