Search
18:05h. Monday, 16 July 2018

LIVSSTIL

Klumme: Hvor blev charmen af?

Den ucharmerende alkoholkultur spreder sig blandt unge.

Billede1
Billede1

Jeg står i skolen og tænker tilbage på festen fra i lørdags. Hvad skete der? Jeg kan intet huske. Tømmermændene er nu ramt på anden dag, og tanken om, at jeg muligvis drak for meget, sniger sig ind. Mine venner husker heller ikke det helt store. Det sker hver weekend. Intet nyt der. Lyder det bekendt? Denne tendens optræder hos alle unge. Hver. Eneste. Weekend.

Folk snakker om, at unge drikker for meget, og der er noget om snakken. Unges alkoholkultur drukner i sprut. Der skal drikkes hver weekend, og der skal drikkes til! Ideen om, at jo mere man drikker, des ”sejere” er man, ligger dybt begravet hos de unge. Men hvor ligger det såkaldt seje i, at alle ens weekender er et sort hul, og at hver søndag morgen står på surt opkast i toilettet? Det da trist. Men alligevel sætter jeg munden til ”en flaske slave” og vælter rundt som en tosse hver fredag og lørdag aften sammen med mine venner.

Hvornår har du sidst hørt din kæreste sige ”Jeg går lige ud og drikke en øl med drengene” uden, at han kom væltende hjem kl 05 om morgenen? Og næste morgen har han en sløj erindring om at havde råbt efter en gratis cheeseburger af en stakkels McDonald’s medarbejder. Hvor blev den charme af?

Det at nyde et køligt glas hvidvin er blevet erstattet af en tarvelig omgang rævepis til en 20’er i Netto, som bare skal bundes. Alkohol er gået fra at være et nydelsesmiddel til et rusmiddel. Men hvorfor? For den danske ungdom handler det om, at hæmninger og grænser skal drikkes væk, for det er åbenbart først der, man har det sjovt. Man skal danse som en sindssyg, brække sig som om man havde fået dårlig fisk til aftensmad og respekten for andre end én selv skal være knap. Men efter nattens ”fuck-ups” kommer dagen derpå, og jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der sidder med en smule moralske tømmermænd. Jo, det kan stresse en ung pige at have stået og snakket med ham den søde i en time uden at vide, hvad fanden man har sagt. Men bare rolig, næste weekend drikker man sidste weekends moralske efterfølgere væk og erstatter dem med et nyt sæt. Tør man overhovedet huske aftenen før?