Search
18:09h. Monday, 16 July 2018

REJSER

Klumme: "At rejse er at leve..."

Kom ud og oplev verden. Den venter kun på dig.

Unknown
Unknown

”At rejse er at leve”. Det er i hvert fald, hvad vores allesammens H.C Andersen mener. Men hvad er det, der gør det så specielt at rejse? Travle lufthavne, forvirrede turister og misforstået kommunikation? Eller landenes kultur, traditioner og sprog? Både gode og dårlige oplevelser er med til at danne et helhedsindtryk, som vil klistres fast i ens hukommelse. Jeg har personligt altid haft stor interesse for at rejse, om der så følger gode eller mindre gode oplevelser med på vejen, synes det altid at være det værd. Jeg købte engang en rejsebog, som jeg lovede mig selv, at skrive ned i, hver gang jeg skulle ud og rejse. Senere gik det så op for mig at jeg aldrig ville komme til at overholde dette løfte, men det holder mig dog ikke tilbage fra at nedskrive småting fra mine tidligere rejser, som jeg kommer i tanke om, med en måned eller tos forsinkelse. Jeg tror alle har prøvet at føle sig uheldigt placeret under en 13-timers lang flyvetur. Især når man begynder at få færten af den sivende stank af sved, som den store, behårede mand ved siden af en, så diskret prøver at ignorere. Dog er disse klager jo mindre problemer og irritationer, men som til gengæld får en til at glæde sig endnu mere til den endelige destination.

Alle lande har deres egne unikke traditioner, kulturer, og ikke mindst maduniverser. Dette er nogle af de ting jeg finder allermest spændende. De rene gader i Japan, aborigines’ skræmmedans i Australien, Trump og fastfood i USA, og jeg kunne blive ved med at finde nye og vidt forskellige eksempler. Disse ting er jo kun hvad ’jeg’ associerer med de lande og kontinenter. Folk fra andre lande eller områder, ville nok have oplevet noget komplet anderledes, og derfor også have en helt anden holdning end min. Man kunne være taget det samme sted hen, men komme hjem med helt andre opfattelser og meninger. Og det tror jeg også en del rejseglade mennesker interessere sig for. Især, at man kan blive inspireret af hinanden og få gode tips om rejsesteder, man aldrig nogensinde selv ville have tænkt på.

Jeg tror vi alle har set de amerikanske film der handler om en hårdtarbejdende karriere mand eller kvinde, som pludselig dropper alt for at tage til Indien og finde sig selv. Det hele lyder meget fint og poetisk, men jeg er nok lidt snæversynet overfor den ide.. Mange tror på at rejse kan fjerne deres store bekymringer og ”heale” dem, men i mine øjne ser jeg det som en stor, fed undskyldning for at undgå konfrontationer. Alle mennesker rejser af forskellige årsager, men dog har jeg aldrig set ”healing” som en årsag til mine rejser. Men hvem ved? Det kan da være jeg ender op som en mediterende indisk guru en dag?

Jeg tror aldrig, jeg kan blive træt af at stige på og af flyveren. Det er en følelse man aldrig bliver træt af, ligesom jeg aldrig bliver træt af at smække fødderne op i sofaen efter en lang skoledag. Der vil altid være utallige steder, som man så længselsfuldt gerne vil opleve. Og til min egen åbenbaring er der lande nok at tage af. Så kom op og afsted, for jeg kan ikke vente til at komme ud i den store, hvide verden igen og få én på opleveren.