Search
18:13h. Monday, 16 July 2018

REJSER

De unge søger mod varmen

Ungdommen foretrækker at rejse til de varme lande, såsom USA, Italien og Spanien. 

En undersøgelse lavet på Nærum Gymnasium oplyser at ungdommen nu til dags foretrækker sol og varme frem for det lidt koldere norden. Når de unge bliver spurgt hvorfor, de godt kan lide de varme lande, svarer langt de fleste at de simpelthen bare kan lide varmen. Det er et generelt mønster igennem hele undersøgelsen. Jens Erik Rasmussen, professor i rejsevaner udtaler sig om de unges rejse vaner ”De unge rejser generelt til lande med høje temperaturer, som en kontrast til Danmark hvor temperaturerne er noget lavere.” De unge altså søger væk fra kolde Danmark og sydpå få at få varmet kroppen op.

Det har dog ikke altid været sådan, før i tiden var der en tendens til at blive i Danmark. Den tendens kom primært af én grund - penge. Det kostede langt flere penge tilbage i tiden end det gør i dag pga. den teknologiske udvikling. For at sætte dette i perspektiv, koster det i dag 2.525 kr. at flyve til Italien, oplyser flyselskabet Lufthansa, hvor det i bare 1980’erne var mere end dobbelt så dyrt. Der er altså en klar sammenhæng mellem pris og den teknologiske udvikling.

Globaliseringen har også en finger med i spillet når vi skal forklare hvorfor de unge rejser som de gør. Med internettets fremtræden i 2000 er det blevet lettere end nogensinde før, at komme i kontakt med folk. Man kan altså være langt væk fra sine venner, mens man faktisk stadig er sammen med dem. Den unge generation har fået en tradition med at dele alt de oplever på Instagram og Facebook. Spiser man frokost skal det lige lægges op på Instagram, så på den måde kan man stadig være sammen med sine venner selvom man i realiteten er flere tusind kilometer væk.

Jens Erik Rasmussen siger at ”Ungdommen nu til dags er ligeglad med det historiske og det kulturelle i det land de befinder sig i. Alt det der skal være til stede er bare en strand og solen der bager ned på en, så man kan få en tan line.” Det tyder på at ungdommen simpelthen er fuldstændig ligeglad med alt andet end temperatur. Isabella, studerende på Nærum Gymnasium 16 år, siger ”Jeg foretrækker de varme lande frem for de lidt køligere. Fordi i Danmark er det utroligt koldt, så derfor er det dejligt at få lidt afveksling en gang imellem, ved at rejse til nogle lidt varmere lande.”

Vi kan altså konkludere at de unge sådan set er ligeglade med det land de befinder sig i. Det som betyder noget er temperaturen og chancen for at blive brun til når man kommer hjem.