Search
17:57h. Monday, 16 July 2018

SPORT

Bulgarer snupper otte millioner dollars i London

Grigor Dimitrov løber med titlen og det store millionbeløb

 

Skærmbillede 2017-11-30 kl. 10.29.57
Skærmbillede 2017-11-30 kl. 10.29.57

De bedste af de bedste mandlige tennisspillere duellerede i sidste uge om det svimlende beløb af otte millioner dollars (svarende til ca 50 millioner dkk) i den prestigefyldte Nitto ATP Tour Finals. Formstærk bulgarer viste sig stærkest af dem alle.

Tennis-ikonet, Grigor Dimitrov, trak det længste strå og løb med titlen som vinder af turneringen og den store præmiesum. Den atletiske bulgarer spillede sublim tennis både i gruppespillet såvel som i knockout stadiet.

Dimitrov spillede sig sammen med belgiske David Goffin højest overraskende videre fra deres pulje (Group Pete Sampras), som ellers talte stjerner som Rafael Nadal og Dominic Thiem.

Group Pete Sampras bød på en række underholdende kampe. Dimitrov var svag underdog i opgøret mod Dominic Thiem, men beviste, at alt kan ske på tennisbanen, da han fik nedkæmpet østrigeren i tre tætte sæt 6-3, 5-7 og 7-5. En højst underholdende kamp med mange finurligheder såsom flere slag bag om ryggen.

Efterfølgende stod Dimitrov over for Goffin, der netop havde besejret verdensetteren Rafael Nadal. Belgieren fik ikke et ben til jorden i første sæt, og Dimitrov tog det 6-0. Ubesværet tog han også andet sæt med cifrene 6-2 og fik derved Goffin til at ligne en, der aldrig havde set en tennisketcher før. En fænomenal kamp fra Grigor Dimitrovs side. Det var en fryd for øjet at se en tennisspiller folde sig ud på den måde.

Dermed var Dimitrov sikret en semifinaleplads, men skulle stadig spille den tredje og sidste puljekamp. Pablo Carreno Busta havde afløst sin landsmand Rafael Nadal, der uheldigvis måtte udgå med en skade. Det var tydeligt at se, at Carreno Busta ikke var forberedt på den svære opgave. Dimitrov var flere klasser bedre og udspillede spanieren 6-1 og 6-1. Fortjent skaffede det Dimitrov en sikker plads videre.

Fra den anden pulje (Group Boris Becker) spillede verdensstjernen Roger Federer sig sikkert videre. Ligeledes kvalificerede den debuterende amerikaner Jack Sock sig fra den pulje. Det resulterede i følgende semifinale opgør: Dimitrov vs. Sock og Federer vs. Goffin.

Overraskelserne fortsatte igen i den ene semifinale, hvor den levende legende Federer blev besejret af en velspillende David Goffin.

Den anden semifinale blev en tæt affære, hvor Jack Sock tog første sæt med 6-4. Andet sæt var derimod en magtdemonstration. I en kamp, hvor serverne sad, som de skulle fra Dimitrovs side, var der ikke meget at stille op for amerikaneren. Dimitrov vandt med cifrene 4-6, 6-0 og 6-3 og kvalificerede sig dermed til finalen. Der ventede revanche fra David Goffin og en værdig modstander i kampen om de otte millioner dollars. Seks af de otte bedste i verden var blevet sorteret fra, og de to duellanter var klar.

Dimitrov viste igen, hvorfor han var nået til finalen, da han breakede Goffins serv og dermed vandt første sæt 7-5. Men Goffin havde ikke tænkt sig at give op uden kamp. Han fik kæmpet sig flot tilbage med lang række forhåndsvindere, og det resulterede i, at andet sæt faldt ud til belgierens fordel.

Grigor Dimitrov havde gennem turneringen vist, han både kunne holde fast i en føring, men også kæmpe sig tilbage efter et tabt sæt. Det samme skete i finalen, da han kom sprudlende ud til tredje og afgørende sæt. Serveesser og aggressivt grundspil fra bulgareren var et gennemgående tema i sættet, og efter præcis to og en halv time kunne Dimitrov trække sig sejrrigt ud af finalekampen med trofæet løftet og otte millioner dollars rigere.