Search
18:04h. Monday, 16 July 2018

SPORT

Danmarks vej til VM

Kong Christian jubler efter sit hattrick mål med holdkammeraterne.

vm-kval-danmark-rumaenien
vm-kval-danmark-rumaenien

Det danske herrelandshold har siden VM i 2010 i Sydafrika haft det svært på den internationale scene med den rutinerede Morten Olsen i spidsen. Men i 2015 kom der nye boller på suppen, og Morten Olsen blev erstattet af norske Åge Hareide, der har vendt skuden og ikke tabt en kamp i over et år.

Det danske herrelandshold har været gennem en masse op- og nedture det seneste årti. De formåede ikke at kvalificere sig til hverken VM i 2006 eller EM i 2008. Herefter var der stor kritik af den forhenværende landstræner, Morten Olsen. Men i 2010 fik vi imidlertid en optur, da vi d. 10. oktober 2009 slog ærkerivalerne fra Sverige og kvalificerede os til VM i 2010 der foregik i Sydafrika. Men siden da, har der igen været tørke og Danmark har ikke deltaget i nogle slutrunder. Men i 2015 blev Morten Olsen fyret, og den norske Åge Hareide blev ansat. Hele Danmarks system, opstilling og hold blev ændret, og en ny æra begyndte. De sidste to år er blevet brugt til at genoprette Danmarks status som et internationalt tophold. I starten fortsatte danskerne dog de tidligere takter, og formåede heller ikke at kvalificere sig til EM i Frankrig i 2016.

Men efter den samlede sejr på 5-1 over Irland i play-off kampene kan Danmark nu gøre sig klar til comebacket på den helt store scene, når de skal til VM i Rusland i 2018. Alt imens har Danmark også formået at klatre 20 pladser op fra den historiske lave placering som nummer 46 til nu 26. For at komme til VM skulle Danmark igennem grundspillet, og var endt i en af de lettere grupper. Men de startede dårligt ud og lignede ikke et hold der skulle med til VM. Men siden da er det gået den rigtige vej, og danskerne har holdt et højt niveau og har, som sagt, kvalificeret sig til slutrunden.

En af de absolut vigtigste frontfigurer er Tottenham spilleren Christian Eriksen. Under Morten Olsen underpræsterede han meget, og mange mente, at man havde givet ham for meget ansvar i en for ung alder, og at han var overvurderet. Men efter ”Kloge” Åges tiltræden, har Eriksen udfoldet sig og er blevet til den kæmpe profil som han også er i Tottenham i dagligdagen. Eriksen har med sine 10 mål i 12 kampe været Danmarks ubetinget vigtigste spiller og er såmænd også blevet rost i mange udenlandske medier, og så har selveste Barcelona udvist interesse for den kreative midtbanespiller. Med ham i spidsen og det fantastiske kollektiv bag, er der udsigt til en god slutrunde, når de danske drenge rejser til Rusland.