Search
18:13h. Monday, 16 July 2018

SPORT

Gode råd til at komme godt igennem en skade

Skader kan være ødelæggende for en karriere, sådan redder du din

Stenderup
Stenderup

Rigtig mange bliver skadede eller overbelastede. Så derfor har vi lavet en guide til dig, hvor du kan få noget hjælp til hvad der kan få dig i gennem skadesperioden så godt som muligt.

1. Tag det roligt!

Som sportsudøver er man vant til hele tiden at lave noget og være fysisk aktiv. Det er ens job og man kan blive meget utålmodig og ivrig efter at komme i gang igen. Men det er altså rigtig vigtigt, at man får noget ro, især i starten, og lader ens muskler få noget hvile. Og man skal måske vente lidt længere med at komme i gang igen end man skulle tro.

2. Start småt.

Efter du føler, at du er klar til at komme i gang igen, skal man ikke starte op for fuld skrue. Start småt, så du ikke forværrer skaden, eller får den til at komme tilbage.

3. Få tankerne over på noget andet

Mange oplever, at mens man venter på at ens skade går over, ved man ikke hvad man skal lave. Man føler sig rastløs og ved ikke hvad man skal tage sig til. Derfor er det vigtigt, at man husker at beskæftige sig med noget. Mindfulness eller yoga er rigtig godt, mindfulness til at få tømt ens sind og yoga er en god måde at holde gang i musklerne på, uden at anstrenge dem for meget. Ellers hvis du har en gammel ven du ikke har set i et stykke tid eller et familiemedlem, er det måske nu man skulle tage telefonen op og få lavet en aftale, det hjælper også en til at tænke på noget andet, så man ikke bare ligger derhjemme i sofaen hele dagen lang.

4. Hold dig lidt i gang

Selvom man ikke skal bevæge sig for meget er det vigtigt at man holder sig lidt i gang alligevel. Gåture er rigtig gode, så man får noget ilt, og det er bevist, at gåture på mange måder er lige så godt som at løbe. Så hvis du har en ven med en hund der skal luftes eller bare har brug for noget luft er det altså en rigtig god ide at komme ud og gå.

5. Hyg om dig selv

Hvis du derimod er typen, der hellere vil slappe af derhjemme med en god ven eller kæreste, er juletiden jo en fantastisk lejlighed til at få hygget om sig selv. Man kan bage julesmåkager eller drikke noget varm kakao foran pejsen. Så slå fødderne op, sæt Love Actually eller Alene Hjemme på, synk ned mellem sofapuderne og nyd roen.