Search
18:00h. Monday, 16 July 2018

SPORT

VM i ishockey til Danmark i 2018

Danmark spiller sig parat til VM 2018

Billede1
Billede1

Det bliver en kæmpe begivenhed, og den største sportsbegivenhed nogensinde i Danmark, når Herning og København er værter for VM i ishockey i 2018.

I torsdags meddelte International Ice Hockey Federation (IIFH) at de har valgt Danmark som værtsnation til næste VM i 2018. Ishockey VM 2018 bliver afviklet fra d. 4. til d. 20. maj 2018 i Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning. Herning bliver hjemby for det danske landshold og dermed bliver det i det jyske, at alle Danmarks indledende kampe spilles. Hver arena er spillested for en gruppe på 8 hold til de indledende kampe, samt 2 kvartfinaler. Semifinaler og finalen bliver spillet i Royal Arena, København. Gruppespilskampene spilles fra d. 4. - 15. maj, og de to kvartfinaler spilles d. 17. Maj, semifinaler d. 19 maj og finale og bronze kamp afvikles d. 20 maj.

Ishockey VM bliver den største sportsbegivenhed, som nogensinde er afholdt i Danmark. VM vil tiltrække mere end 300.000 tilskuere og i tusindvis af delegerede, spillere, pressefolk mfl. VM i ishockey er en af de største sportsbegivenheder i verden som broadcastes i 165 lande ud til mere end 1,3 milliarder seere.

I alt bliver der under VM spillet 64 kampe med deltagelse af verdens 16 bedste ishockeynationer opdelt i gruppe A og B.

Billede1

Henholdsvis gruppe A og B til VM i ishockey 2018

På åbningsdagen af VM starter vi ud med to naboopgør der allerede er udsolgt i Jyske Bank Boxen d. 4. maj, hvor der først er nordamerikansk brag mellem USA og Canada efterfulgt af Danmark mod Tyskland.

At Danmark overhovedet er blandt de 16 bedste nationer i ishockey lå ikke i kortene da Danmark i 2003 kvalificerede sig til den bedste gruppe,

Gruppe A, over de 16 bedste ishockeynationer. Siden da har Danmark kæmpet bravt og har bevaret sin plads i A-gruppen, til trods for at store, stærke nationer som Frankrig, Tyskland og Hviderusland har været rykket frem og tilbage mellem A og B-gruppen.

Ved VM i 2010 i Tyskland var et af højdepunkterne, at Danmark kom i kvartfinalen for første gang. Her scorede Frans Nielsen to mål i åbningskampen i Danmarks overraskende 4-1 sejr over Finland og han spår Danmark en ”underdog” rolle ved VM i 2018. Der er dog i den danske trup en tro på, at Danmark kan spille en fremtrædende rolle og komme videre fra gruppespillet.