Search
18:08h. Monday, 16 July 2018

UDLANDET

Trump vs. Nordkorea

Hvordan er det muligt at kunne leve i så lukket et samfund, som Nordkorea?

Nordkorea har fuldstændig forskanset sig fra resten af omverdenen. Et eksempel sås tydeligt da en ung mand for nyligt prøvede at flygte til Sydkorea. Han nåede helt til grænsen, men få meter inden han nåede over, kørte han fast med bilen, og måtte løbe resten af vejen. Omkring 40 skud fløj om ørene på ham. Fem af dem ramte ham i ryggen, men han nåede i mål og blev reddet af nogle mænd der hev ham de sidste meter over den hvide streg der adskiller Nord- og Sydkorea. Det vildeste ved den her situation er, at det er hans tideligere kollegaer der skød efter ham. Hvad er det der gør, at et samfund kan få venner til at skyde på hinanden?

Uden nogen kontakt med omverdenen, hvordan kan et samfund så fungere, og hvordan kan nogen som helst holde ud at leve i så afskåret et samfund? Bare tanken giver mig myrekryb, om ikke at kunne forlade sit land og se hvordan resten af verden ser ud. Deres samfund er så kontrolleret og indelukket at bare man nærmer sig grænsen til f.eks. Sydkorea bliver der affyret skud mod en.

Nordkorea praktiserer en lukket og totalitær styreform – et diktatur, som har skaffet kommunistpartiet i regering. Jeg synes ikke, at det er menneskeligt at frarøve andre folk for deres ”menneskerettigheder” som jeg ville kalde det. Nu er jeg trods alt også dansker som lever i et meget lige og demokratisk samfund, så når jeg læser eller hører om dette, mens jeg sidder i min varme stue og planlægger min næste sommerferie, lyder det helt surrealistisk. Der findes selvfølgelig også andre nationer der er forskanset, men ikke i samme grad og det er derfor jeg bed mærke i netop Nordkoreas samfund. Men hvad i alverden gør vi for at stoppe Kim Jong-Un og hjælpe folket?

I bund og grund er det kun to voksne babyer der truer hinanden med atom bomber og andre masseødelæggelsesvåben. På ”vores” side af verden står den gulhårede Præsident Donald Trump med et kæmpe militær, og på den anden er en lav mand med en firkantet frisure, der truer med at sende atombomber rundt i hele verden. Det er nærmest komisk, at alle de europæiske ledere ikke deltager mere end de nu gør i kampen med Kim Jong-Un. Ja, klimaforandringerne kan måske blive vores endeligt, men langt før det sker kan en atomkrig blive udløst af ét land der står mod nærmest resten af hele verden.

Jeg mener altså, at verden burde rette mere af deres opmærksomhed mod Nordkorea og få løst den her situation hurtigst muligt, inden det her eskalerer i en voldsommere grad. For omkring 2 måneder siden testede Kim Jong-Un endnu en atomsprængning, og vestens forsvar ligger i hænderne på en magtliderlig mand med gult hår? Det har jeg det i hvert fald ikke særligt trygt ved, så vågn op Europa! Kom ind i kampen!